Ivana Lovrić

foto (143) (Large)300

Studij psihologije upisala sam tražeći odgovor na pitanje gdje je granica između tijela i uma; gdje i u kojem trenu misaono postaje fizičko; kako fizički proces prelazi u misao? Još tijekom studija stekla sam iskustvo u psihološkom i savjetodavnom radu s djecom i odraslima kroz volontiranje, a kasnije i kroz rad.

Shiatsu me zainteresirao zbog dodira – izravnog, konkretnog kontakta s fizičkim aspektom osobe. Bio je to dio koji mi je nedostajao da, uz misaono – emocionalni pristup psihologije, stvorim cjelovitu sliku čovjeka kao bića u kojem je psihičko i fizičko neodvojivo i konstantno utječe jedno na drugo. Kada sam otkrila koliko je zen stil shiatsu-a prožet psihologijom i kako radom na tijelu možemo djelovati na um, shiatsu školu doživjela sam kao logičan nastavak svog školovanja. Nakon završetka trogodišnjeg programa u školi sam djelovala kao asistentica u nastavi i s Lidijom osnovala Shiatsu sobu.

Danas, četiri godine kasnije, počinjem raditi u Velikoj Gorici. Kombinirajući svoje dvije profesije, podjednako često radim s ljudima koji mi se obrate zbog fizičkih (poput bolnih leđa, dismenoreje, babinja…) i psihičkih problema (trauma, poremećaja prehrane, depresije, donošenja odluka…). Školovanje nastavljam na Akademiji osteopatije kako bih dodatno unaprijedila svoj rad. Osteopatija, kao i shiatsu, u blokirano tijelo ponovo unosi pokret i njezina fina preciznost jako se dobro kombinira s intuitivnošću i neprekinutim tokom shiatsu tretmana.

Osim individualnih tretmana vodim i Do-in vježbe u malim grupama. Jednostavne i primjerene svima, unose pokret u tijelo, podržavajući protok na svim razinama: krvotoka, daha i naših misli.

U shiatsu metodi najviše cijenim princip podrške. Shiatsu praktičar, kao i psiholog, samo je podrška i pomoć osobi u procesu samoizliječenja. Različitim tehnikama i shiatsu i osteopatija dovode organizam u stanje u kojem može početi proces zacjeljivanja.

Životni mi je cilj širiti ideju samoodrživosti u svim aspektima života, te poticati osvještavanje i razvoj osobne moći, a shiatsu je važan dio te priče.

Kontakt

www.tiliastudio.hr

095/835 21 08
lovric.ivana@gmail.com
fejs

Tilia Bodywork Studio na fb

Ivana Lovrić na fb

U Velikoj Gorici možete nas naći na adresi Matije Slatinskog 7.

Prikaži Tilia Bodywork Studio na većoj karti

—————————————————————————————————–

Još volim:

http://www.zmag.hr/admin/public/javascript/fckeditor/editor/ckfinder/userfiles/images/ZELAL%20kozmetika%20naslovnica.jpgPrirodna kozmetika još je jedan način da preuzmemo odgovornost za vlastito zdravlje. Volim kuhati kremice i učiti druge kako. U posljednjih par godina odvodila sam hrpu radionica na tu temu u Hrvatskoj i šire, a prošle sam godine i napisala knjigu koju možete besplatno preuzeti ovdje (klik).

 

U mom malom selu skrilo se Reciklirano imanje, kojeg sam i ja dio. Tu se grade kuće od slame, uzgajaju ljubičaste mrkve, mućka se vlastito gorivo, struja dolazi od sunca, tanjuri se peru lizanjem, gliste su kućni ljubimci, a sve s ciljem održivog življenja. Više saznajte ovdje (klik). .

Comments are closed.