Lidija Jerković

Zovem se Lidija Jerković i rođena sam u Zagrebu prije 43 godina.

Još u ranim tinejdžerskim danima imala sam veliku želju pomagati ljudima. Satima sam slušala svoje prijateljice i prijatelje, gledajući kako pred mene iskrcavaju šlepere svojih priča i problema, o svojim majkama koje ih ne razumiju, o svojim očevima koji ih ni ne primjećuju, o neuzvraćenim ljubavima, o miru u Svijetu…

Još sam tada osjetila duboko u svom biću potrebu da pomažem. Tada sam bila u stanju mirno i nepomično satima sjediti i slušati. Tada, to je bio moj jedini način pružanja podrške. Jedino što sam znala, a nakon čega su se ljudi oko mene osjećali bolje.

2007. godine upisujem trogodišnji program za osposobljavanje shiatsu praktičara pri Shiatsu školi Hrvatska. Ovdje učim mnoge divne načine kako pomoći, kako podržati drugo ljudsko biće. Kako pomoći čarobnim shiatsu dodirom. Za mene je prava, istinska čarolija kroz dodir prepoznati životnu iskru u biću i podržati je tamo gdje je to potrebno. Dodirom vratiti impuls disanja tamo gdje ga nema, gdje je nastao zastoj uslijed stresa ili bolesti.

Kroz trogodišnje školovanje svoj shiatsu rad odlučujem posebno posvetiti ženama žrtvama obiteljskog nasilja. Javljam se u Autonomnu žensku kuću Zagreb i kao volonterka počinjem svoj shiatsu rad sa ženama koje su (do)živjele obiteljsko nasilje. Iz toga proizlazi i tema moje diplomske radnje. A također i mnoga lijepa i obečavajuća iskustva, kako za mene, tako i za žene sa kojima radim.

Kontakt:

098/ 914 9790
lidija.jerkovic@gmail.com

Cijena jednog tretmana je 250 kn.

Poklon bonovi:


Iskustva klijenata:

Postmenstrualni sindromi nisu zaobišli ni mene: valovi vrućine, znojenje, lupanje srca, crvenilo po vratu i ušima, poremećaji u spavanju, nervoza… Pregled kod ginekologa nije donio poboljšanje: zbog punktiranja dojke ne preporuča se uzimanje spasonosnih hormona.Ležeći na prostirci prepustila sam se Lidijinim rukama i pratila u mislima svaki njezin dodir. Lagani drhtaji izazvani osjećajem iznenadne hladnoće postupno su se smirivali i zamijenili mjesto s osjećajem opuštenosti i lakoće tijela. Nesanice i noćnih valova vrućine potpuno je nestalo. Još mi ponekad zna zabridjeti oko ušiju, ali to je ništa u usporedbi s prijašnjim tegobama.
Nataša Mataušić, (54).

Na shiatsu tretmane odlučila sam se zbog napetosti koju sam sakupljala tijekom užurbanog stila života i nedavnih zdravstvenih problema. Tretmani su apsolutno ugodni i bezbolni, a nakon svakog tretmana osjećam se, i na psihičkoj i na fizičkoj razini, opuštenije, mirnije i zdravije.
Vedrana, Pula (25).

Već godinama patim od bolova u leđima, imam skoliozu, okoštavanje, a nakon trudnoće i poroda, bolovi su prije nekoliko mjeseci dosegli vrhunac. Otišla sam na klasičnu masažu gdje se žena zgražala nad mojim stanjem. Mene je užasno boljelo, a ona je tvrdila da je to najnježnija masaža koju je napravila u zadnjih deset godina. Rekla mi je da su mi cijela leđa upaljena i da mi treba barem deset tretmana i neka tri mjeseca da to malo dovedemo u red. Na poklon sam dobila shiatsu masažu i odlučila otići Lidiji. Opustila sam se čim sam ušla u njen smirujući, topli, prijateljski prostor. Lidija me pitala s kojim sam ciljem došla. Shvatila sam da me pita ne samo što želim da ona učini za mene već da je pitanje puno dublje. Zapravo je tražila od mene da odlučim tko želim biti u tom trenutku. Shvatila sam da nisam došla samo zbog boli u leđima, već i zbog toga što sam bila zaglavila u rutini svakodnevnog života. Dugo vremena se ništa nije mijenjalo, a ja sam se susretala uvijek s istim problemima i nikad ih nisam uspijevala u potpunosti riješiti. Zbog toga sam osjećala duboko nezadovoljstvo. Izvana sam bila ukočena, a iznutra uspavana. Odlučila sam to promijeniti. Bolovi u leđima su prestali dva dana nakon prvog tretmana, no puno važnija je bila promjena iznutra. Primijetila sam da sam odjednom postala vedrija, optimističnija i, što je najčudnije, činilo se da se problemi rješavaju sami od sebe. Situacije koje su mi se prije činile bezizlazne sada imaju mnoštvo rješenja, dovoljno je samo usredotočiti se na situaciju, znajući da će se sve riješiti na najbolji mogući način. Ništa se u mojoj situaciji nije promijenilo. I dalje imam skoliozu i okoštavanje, ali me leđa uglavnom ne bole. I dalje živim u istim okolnostima, ali zahvaljujući Lidiji, promijenili su se moji stavovi, a time se promijenilo sve. Shiatsu masažu preporučujem svima koji pate od bilo kakvih bolova ili bolesti, svima koji imaju problema na poslu, u odnosima, u ljubavi, svima koji nešto traže a ne znaju što je to, svima koji žele promjenu ili jednostavno iskusiti opuštenost, mir, radost, protočnost i slobodu. Hvala ti Lidija, što si me probudila.
Valentina

Za shiatsu sam čula tek nedavno, kad se moja šefica (koja je inače bila vidno pod stresom) vratila jako opuštena nakon jednog tretmana. Naime, po struci sam psiholog i moj posao jest savjetovanje i rad sa traumama što posredno zna biti vrlo stresno i za mene kao savjetodavku. Kad sam se malo više počela raspitivati o shiatsu masaži, shvatila sam da zapravo utjecaj nije ograničen na otklanjanje bolova na nekoj lokaliziranoj fizičkoj razini, tipa napetost u ramenima, već ima utjecaj na cijelo tijelo, ali i na psihičko stanje i probleme. Naime, sam proces i uvođenje u tretman uvelike sliči na savjetodavni razgovor. Prije samog tretmana, sa Lidijom sam odabrala jedan problem koji me dugo mučio, ali ga nisam mogla/znala riješiti. Već nakon prvog tretmana, osim što sam fizički bila relaksirana, uspjela sam se nakon dugo vremena kvalitetno  pozabaviti i suočiti s tim problemom, a komentari mojih bližnjih su bili da izgledam kao da lebdim. Toplo preporučam shiatsu tretmane svima, a ja namjeravam nastaviti sa tretmanima i dalje u budućnosti!

Ana

Prije tretmana osjećao sam se ubrzano, navijeno, u punom pokretu. Tijekom tretmana posebno sam ugodno doživio opuštanje ukočene zdjelice prilikom istezanja nogu. Ono sto me se posebno dojmilo je masaža u predjelu želuca i debelog crijeva prilikom koje sam otpustio mnoge napetosti. Posebno ugodno i volio bih to ponoviti. Poslije tretmana osjećao sam se opuštenije, a tijelo mi je bilo zahvalno zbog pružene mu njege i pažnje. Shiatsu tretmane doživljavam kao rad na tijelu ali isto tako taj rad je povezan sa emocionalnim blokadama koje se manifestiraju npr. kao ukočenost mišića. Hvala Lidija!
O.Z. 29

Iskustva žena:

Shiatsu? Zašto? Iskreno nisam vjerovala da će mi pomoći. Ukratko: PTSP, depresija, teška aksonalna lezija n. ulnaris. sin (živac koji mi je pukao u lijevoj ruci) pola lijeve šake bez osjeta…. Kao žrtva obiteljskog nasilja imala sam jak strah, povukla sam se u sebe i mislila sam da mi se svi smiju….. Krenula sam na shiatsu tretmane, pobijedila sam strah, dobila sam apetit i sa 46kg došla do 57kg, osmijeh mi se vratio na lice. Mirnije spavam, lakše se nosim sa životom, imam energije i radim na sebi. Shiatsu mi je pomogao i svakome bi ga preporučila, to je za mene prekrasno iskustvo koje me vratilo u život. Lidija, hvala ti na tome.
Dubravka

Sa shiatsu tretmanima susrela sam se u savjetovalištu za žene gdje nam je Lidija ponudila tretmane kako bi nam olakšala traumatičan dio života (odlazak od partnera nakon nasilja) . Nisam znala što očekivati i bilo je neobično što prilikom tretmana ostajem u trenirci a dolazim na masažu. Uvodni razgovor sa Lidijom učinio je da se potpuno opustim i uživam u tretmanu. Iznenadilo me što tako blagi dodiri trenutno daju VIDLJIV I IZNENAĐUJUĆ rezultat. Već nakon pola sata osjetila sam navalu energije i prožeo me osjećaj svjesnosti tijela i uma. Osim što sam psihički osjetila mir, tijelo se ponašalo kao nakon dobrog sna.  Začudilo me što je rezultat tretmana tako očigledan i brz.
Hvala Ti, Lidija, zbog tvojih ruku svjesnije kročim kroz život !

Zovem se Jelena. Nekad sam bila zlostavljana žena, a kako Lidija radi tretmane sa ženama koje su preživjele obiteljsko nasilje, imala sam sreću postati njezinom klijenticom. Prije odlaska na tretman, o shiatsuu sam znala jako malo ili gotovo ništa. Nisam sigurna niti da sada znam puno više, ali ono što znam je da su mi shiatsu tretmani pomogli, pomakli su me, pokrenuli su neke procese u meni. Mislim da su mi pomogli da bolje upoznam samu sebe i što je najvažnije prihvatim se takvu kakva jesam. Mogla bih sada pisati o tome kako su Lidijini tretmani divni ili kako se osjećam „svemirski“ kada ležim pred njom… Reći ću samo da shiatsu tretmani imaju jednu manu – toliko su mi dobri da su  PREKRATKI !

Comments are closed.