O Sobi

Zašto udruga?

Lidija i Ivana upoznale su se u jesen 2007. Bio je petak, a mi smo bile dvije žene s malo toga zajedničkog, osim što smo se obje našle na početku shiatsu škole. Čak su i razlozi našeg dolaska bili različiti. Ni jedna od nas nije planirala profesionalno se baviti shiatsuom.

Tri godine kasnije opet smo se našle u istoj prostoriji primajući diplome kao shiatsu praktičarke. Dosta smo toga zajedno prošle. Pratile smo jedna drugu kroz lijepa i teška iskustva, promatrale kako se mijenjamo, razvijamo, rastemo. Zajedno smo mnogo toga naučile i učinile te smo odlučile i dalje tako. Iako smo različite osobe, veže nas ista tehnika i zajednička namjera podržati ljude u njihovom osobnom razvoju kao što smo, kroz shiatsu školu, podržale jedna drugu.

Tako je nastala naša Soba, punim imenom: “Shiatsu soba – centar za promicanje shiatsua i drugih održivih životnih stilova”.

Zašto baš “soba” i što sve to znači?

Prostor u kojem smo počeli s radom uistinu je bio jedna mala, žuta soba, te se ime nametnulo samo od sebe. Soba za nas predstavlja ugodan, intiman kutak u kojem možemo opustiti se i raditi u miru, iz kojeg ljudi koji nam dođu izlaze smireniji i zadovoljniji, s manje bola i osmjehom.

Na simboličkoj razini soba postaje mjesto sastanka naših različitih ideja i ciljeva, razmjene i interakcije iz koje proizlazi rezultat veći od zbroja dijelova. Mjesto na kojem međusobnom podrškom stvaramo više i bolje nego što bismo mogli sami. Prostor u kojem rastemo.

Danas se naša mala sobica protegla na čak dva grada – od nedavno smo osim u Zagrebu počeli raditi i u Velikoj Gorici i veselimo se novim iskustvima u novom gradu.

Naši ciljevi:

– okupljanje profesionalnih shiatsu praktičara, polaznika škola registriranih za profesionalnu edukaciju shiatsu praktičara i ostalih građana s ciljem razmjene ideja, saznanja i iskustava te promicanja shiatsua – umijeća rada na tijelu kao podrške zdravlju, vitalnosti i cjelovitom razvoju modernog čovjeka

– promicanje razumijevanja makrobiotičke filozofije i prirodne cjelovite prehrane kao podrške kvaliteti svakodnevnog življenja na fizičkoj, emotivnoj i mentalnoj razini

– promicanje održivih životnih stilova i tehnika za jačanje samosvjesti te samodostatnosti pojedinca s ciljem popularizacije  svjesnog i odgovornog življenja u skladu s prirodom

Navedeno je izvadak iz statuta udruge. U prijevodu to bi značilo da želimo promicati shiatsu kao učinkovitu tehniku iza koje stoje godine školovanja, koje osim same tehnike obuhvaćaju i anatomiju, tradicionalnu kinesku medicinu, psihologiju, prehranu, tjelovježbu, i rad na sebi. Osim shiatsua, cilj nam je popularizirati sve tehnike i znanja koja pridonose razvoju svijesti i održivosti na osobnoj i globalnoj razini.

Što se to sve u Sobi događa:

Kod nas možete doći na shiatsu tretman – to ono što najviše volimo raditi i u čemu smo najbolje. No, vjerujemo da se kvaliteta života može podržati na mnoge različite načine. S tim ciljem u svojem prostoru ugošćujemo ljude od kojih smatramo da je moguće naučiti korisne i ugodne vještine, te pomoću njih proširiti svoje znanje i unaprijediti zdravlje.

Pozivamo vas da nam dođete na shiatsu tretman, ali i pridružite nam se na treninzima, učite nove vještine na našim radionicama, širite svoje znanje na predavanjima ili sudjelujete u razmjenama vještina. Svi ste dobrodošli.

Kontakt:

shiatsu.soba@gmail.com

facebook: Shiatsu soba

095/835 21 08 (Ivana)

098/914 97 90 (Lidija)

Slobodno nam se obratite sa svim pitanjima, komentarima i prijedlozima.

Comments are closed.